TENIS 10

Inveti tenis cu usurinta, avand succes
MAI REPEDE, indiferent de varsta.

Ai invata un copil sa joace tenis cu o racheta de adulti?
Sigur ca nu!
Si atunci de ce l-ai invata sa joace pe un teren pentru adulti, cu un fileu pentru adulti si cu mingi pentru adulti?
TENIS 10 este metoda oficiala, reglementata la nivel mondial de Federatia Internationala de Tenis prin care mediul de invatare este adaptat varstei si nivelului copilului. Racheta, minge, teren, fileu, antrenor, program de pregatire si competitii.

Minge

Zona optima pentru lovirea unei mingi se afla intre sold si umar. Mingea galbena cea obisnuita, sare peste inaltimea medie a unui copil de 10 ani, facandu-i pe acestia sa loveasca fie prea devreme, fie prea tarziu, ceea ce duce la o invatare tehnica gresita.


(sursa www.tennisplayandstay.com)

Solutia pentru dobandirea unei tehnici corecte este utilizarea mingilor adecvate nivelului, varstei si inaltimii copilului:

 • Minge rosie (burete sau spuma): 85-105cm | 75% mai inceata decat o minge galbena*
 • Minge portocalie: 105-120cm | 50% mai inceata decat o minge galbena*
 • Minge verde: 120-135cm | 25% mai inceata decat o minge galbena*
 • Minge galbena: 135-147cm

Pe langa inaltimea sariturii, mingile rosii, portocalii si verzi zboara cu viteza mai mica, oferind timp copilului sa se aseze si sa loveasca corect.

Teren si fileu

Acoperirea suprafetei de joc necesita un efort proportionat pentru fiecare varsta. Fileul, de asemenea, trebuie adaptat inaltimii copiilor pentru ca acestia sa poata urmari mingea si sa poata returna la inaltimea corecta, si nu in sus cum se intampla cand joaca cu un fileu pentru adulti. De aceea, copii au nevoie de teren si fileu cu dimensiuni adaptate, iar la Micii Asi avem o sala speciala, astfel echipata.

Etapa rosie:
Teren: (10.97-12.8m) X (4.27-6.1m)
Fileu (la mijloc): 0.8-0.838m
Etapa portocalie:
Teren: (17.68-18.29m) X (6.1-8.23m)
Fileu (la mijloc): 0.8-0.914m
Etapa verde:
Teren: 23.77m X 8.23m
Fileu (la mijloc): 0.914m

Competitii

Nu in ultimul rand, cei interesati de o activitate competitionala, pot participa la evenimente adaptate varstei si nivelului copiilor.

Atat meciurile amicale din cadrul antrenamentelor sau a evenimentelor de club, precum si cele din competitii, sunt adaptate nivelului de pregatire si varstei.

Competitia nu este insa obligatorie. Noi incurajam sportul ca mod de viata, iar beneficiile unei activitati sportive regulate se vad atat in starea de sanatate, in motricitate, precum si in starea emotionala si in educatie. Prin urmare competitiile pot fi o directie optionala.

Video Tenis 10

Află ce spun marii jucători despre Tenis 10

Contactează-ne

contact

  Locația nostrăStr. MUGUR MUGUREL Nr.6 , (zona MALL Vitan), Sector 3 , BUCURESTI
  Telefon:0722 305 077
  Email:office@miciiasi.ro
  Str. MUGUR MUGUREL Nr.6 , (zona MALL Vitan), Sector 3 , BUCURESTI
  Înscrie-te acum!
  Sună-ne la 0722 305 077